Psihoterapevtski oddelek - S4

V okviru Psihoterapevtskega oddelka se izvajata dnevni program psihoterapevtskega zdravljenja in dnevni program obravnave postcovidnega sindroma. Celostno obravnavo posameznika zagotavljajo člani multidisciplinarnega tima, ki ga sestavljajo zdravnik psihiater, klinični psihologinji, medicinska sestra, delovni terapevtki in socialna delavka. 

Sprejemi so načrtovani in potekajo direktno na oddeleku. Za vključitev v obravnavo na psihoterapevtskem oddelku potrebujete urejeno obvezno in prostovoljno zdravstveno zavarovanje.

 

Vodja oddelka:

Andrej Serafimović, dr. med., spec. psih.

Glavna medicinska sestra oddelka:  

Sabina Vihtelič, dipl. m. s.

 

Dnevni program psihoterapevtskega zdravljenja

Dnevni program psihoterapevtskega zdravljenja je namenjen skupinski psihoterapevtski obravnavi oseb s težavami na področju duševnega zdravja (predvsem težav iz sklopa anksioznih, razpoloženjskih, osebnostnih motenj), ki je podprta z individualnim psihoterapevtskim vodenjem. Program, ki traja 7 - 8 tednov, se izvaja ob torkih in četrtkih med 7. in 15. uro. Vključuje skupinsko in individualno psihoterapevtsko obravnavo, delovnoterapevtsko obravnavo (kognitivna skupina, gibalna skupina, skupina za načrtovanje aktivnosti, individualne aktivnosti, učenje progresivne mišične relaksacije) ter treninge socialnih veščin.

Naročanje poteka ob petkih od 11. do 12. ure na T: 05 37 34 434.

 

Obravnava postcovidnega sindroma

Obravnava postcovidnega sindroma poteka v obliki dnevnega bolnišničnega zdravljenja. Traja 6 tednov, izvaja se ob ponedeljkih in sredah med 7. in 14. uro. Program vključuje individualno in skupinsko obravnavo postcovidnega sindroma. Pri individualni obravnavi je poudarek na kognitivni rehabilitaciji (pri primanjkljajih na področju spomina, pozornosti in koncentracije, »možganske megle«) in obravnavi pridruženih simptomov (utrujenost, motnje spanja, tesnoba, depresivnost….). Delovno terapevtska obravnava zajema individualne in skupinske aktivnosti (načrtovanje aktivnosti, skupina za dobro počutje, učenje progresivne mišične relaksacije). 

Naročanje poteka ob sredah od 14.00 do 15.00 ure na T: 05 37 34 464 ter ob petkih od 11. do 12. ure na T: 05 37 34 434.

 

Informacije o zdravstvenem stanju pacientov posreduje oddelčni zdravnik:

  • Andrej Serafimović, dr. med., spec. psih. - vsako sredo med 13.00 in 14.00 uro, T: 05 37 34 438

Oseben pogovor z zdravnikom je možen po predhodnem dogovoru.

O bolnišnici

Ne spreglejte

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)