Obravnava v bolnišnici

Bolnišnična obravnava, z intenzivno diagnostiko, terapijo in rehabilitacijo akutnih ter kroničnih duševnih motenj in stanj, poteka v okviru šestih bolniških oddelkov.

Več informacij povezanih z bolniškimi oddelki vam je na voljo pod zavihkom ZA PACIENTE IN SVOJCE.

 

Sprejemni ženski oddelek - S2 oddelek

Sprejemni ženski oddelek je namenjen zdravljenju akutnih duševnih motenj in stanj pri ženski populaciji. Na intenzivni enoti sprejemnega oddelka je nameščenih 21 postelj, enako število postelj imamo tudi na odprti enoti. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrije, diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov, delovnih terapevtk, kliničnega psihologa in socialne delavke.

Sprejemni moški oddelek - S3 oddelek

Sprejemni moški oddelek je namenjen zdravljenju akutnih duševnih motenj in stanj pri moški populaciji. Na intenzivni enoti oddelka je 22 postelj, na odprti enoti pa 20 postelj. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrije, diplomiranih medicinskih sester/ diplomiranih zdravstvenikov in zdravstvenih tehnikov, diplomiranih delovnih terapevtk/ terapevtov, klinične psihologinje in socialne delavke.

Psihoterapevtski oddelek - S4 oddelek

Psihoterapevtski oddelek je namenjen zdravljenju oseb s psihotičnimi in nevrotičnimi motnjami. Oddelek odprtega, mešanega tipa ima 16 eno ali dvoposteljnih sob in lahko skupno sprejeme 26 pacientk in pacientov. Oddelek nudi tudi možnost dnevnega zdravljenja. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrov-psihoterapevtov, diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov, delovnih terapevtk, kliničnih psihologinj in socialne delavke.

Oddelek za zdravljenje odvisnosti - L1 oddelek

Oddelek za zdravljenje odvisnosti je namenjen zdravljenju odtegnitvenih težav in duševnih zapletov odvisnosti ter izvajanju terapevtskega programa zdravljenja odvisnosti od alkohola. Oddelek je odprtega tipa in ima 30 postelj. Razdeljen je na sprejemno enoto, kjer potekajo terapevtske dejavnosti, in bivalni del, kjer so pacienti nastanjeni v času bolnišničnega zdravljenja. Oddelek ponuja tudi dnevne oblike zdravljenja. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrov, diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov, delovnih terapevtk, klinične psihologinje in socialne delavke.

Gerontopsihiatrični oddelek - L2 oddelek

Gerontopsihiatrični oddelek je namenjen zdravljenju akutnih duševnih motenj in stanj pri starostnikih. Na intenzivni enoti oddelka je 17 postelj, prav toliko tudi na odprti enoti. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrije, diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov, delovnih terapevtk, klinične psihologinje in socialne delavke.

Splošni moški psihiatrični oddelek - L3 oddelek

Splošni psihiatrični oddelek je namenjen podaljšanemu bolnišničnemu zdravljenju. Na intenzivni enoti imamo 22 postelj, na odprti enoti pa 11 postelj. Zdravstveni tim je sestavljen iz zdravnikov specialistov psihiatrije, diplomiranih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov, delovnih terapevtk, klinične psihologinje in socialne delavke.

O bolnišnici

Ne spreglejte

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)