Kje poiskati pomoč

Obisk pri osebnem zdravniku

Če ste zaskrbljeni glede lastnega duševnega zdravja ali duševnega zdravja vašega bližnjega, vam priporočamo, da se najprej obrnete na svojega osebnega zdravnika, ki se bo z vami pogovoril o vaših težavah in opravil potrebne preiskave. Včasih lahko tudi telesne bolezni povzročajo težave na področju duševnega zdravja. Če bo vaš osebni zdravnik ocenil, da potrebujete psihiatrično ali psihološko pomoč, vam bo pomagal vzpostaviti stik z ustreznim strokovnjakom.

Obisk pri specialist psihiatru

Če iz kateregakoli razloga ne morete zaupati svojih težav na področju duševnega zdravja svojemu osebnemu zdravniku, se lahko obrnete neposredno na osebje Psihiatrične bolnišnice Idrija. Svetujemo vam, da pokličete v eno od naših ambulant v Idriji, Logatcu, Postojni, Žireh, Izoli in se naročite na pregled. Telefonske številke ambulant za naročanje, ordinacijski čas in čakalne dobe najdete na tej povezavi. Na pregled v ambulanto vas bomo sprejeli tudi brez napotnice osebnega zdravnika.

V nujnih primerih

V nujnem primeru, posebej v primeru nenadnega ali hujšega poslabšanja duševnega stanja, zaradi katerega je lahko ogroženo vaše življenje ali življenje drugih, nemudoma obiščite dežurno ambulanto Psihiatrične bolnišnice v Idriji, ki deluje neprekinjeno, 24 ur na dan, vse dni v letu.

V primeru, da obisk ambulante ni mogoč, se obrnite na najbližjo službo nujne medicinske pomoči ali pokličite tel. št. 112.

O bolnišnici

Ne spreglejte

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)