Psihiatrična bolnišnica Idrija organizira seminar

 

Psihiatrična bolnišnica Idrija organizira seminar z naslovom »Multidisciplinarna obravnava pacienta z demenco«, ki bo potekal v petek 7. 10. 2022, v prostorih Psihiatrične bolnišnice Idrija.

Namen strokovnega seminarja je podeliti izkušnje, spodbuditi in prikazati multidisciplinaren in celostni pristop različnih strokovnjakov pri obravnavi oseb z demenco, njihovih svojcev in drugih, ki skrbijo zanje.

Demenca v svojem kroničnem poteku prizadane možganske funkcije, kar ovira osebo, ki trpi za demenco, pri vsakodnevnih dejavnostih in omejuje njeno sposobnost obvladovanja vsakdanjega življenja.

Osebe z napredovalo demenco imajo v zadnjem obdobju življenja običajno pridruženo tudi telesno oslabelost, zaradi česar postanejo popolnoma odvisne od oskrbe druge osebe. Za eno osebo z demenco v povprečju skrbijo vsaj trije skrbniki. Bolezen jim lahko povzroča čustveno stisko, finančno breme, ob dolgoletni oskrbi pa lahko vodi do izgorevanja in družbene izključenosti.

Strokovni seminar je namenjen zdravstvenim delavcem in sodelavcem, ki se pri svojem delu ukvarjajo z osebami, ki trpijo za demenco. Program je v priloženi priponki

Galerija fotografij

O bolnišnici

Ne spreglejte

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)