Obvestilo za svojce o prinašanju stvari pacientom

Svojci lahko prinašajo pacientom samo osebno perilo ter predmete in pripomočke za osebno uporabo s predhodnim upoštevanjem spodaj navedenih priporočil in previdnostnih ukrepov za perilo, predmete in pripomočke.

Za dostavo stvari svojci lahko izberete:

OSEBNO oddajo stvari pri receptorju bolnišnice ali

STORITVE Pošte Slovenije (v obliki paketa) z jasno označenim imenom in priimkom pacienta oz. pacientke, ki mu je oz. ji bo paket namenjen.

Storitve Pošte Slovenije se OBVEZNO uporabi tudi v primeru pošiljanja denarja.

PREVIDNOSTNI UKREPI ZA PERILO

Perilo, ki ga obiskovalci prinesejo pacientkam/pacientom, naj bo oprano v pralnem stroju na temperaturi najmanj 60 °C. V kolikor to ni možno, naj se med pranjem doda sredstvo za dezinfekcijo perila (npr. belilno sredstvo na osnovi natrijevega hipoklorita ali drugo sredstvo za tekstil s podobnim učinkom).

Pri rokovanju s perilom in oblačili (novimi ali že opranimi) naj se upošteva priporočila glede higiene rok. 

 

PREVIDNOSTNI UKREPI ZA PREDMETE IN PRIPOMOČKE

Priporočamo, da v bolnišnico prinašate čim manj predmetov.

Razni tehnični pripomočki (npr. telefoni, slušni aparat ipd.) bodo ob prihodu izročeni osebju na oddelku, ki jih bo pred predajo pacientu/pacientki ustrezno dezinficiralo.

 

PRIPOROČILA POVEZANA S POŠILJANJEM HRANE

Priporočamo, da v bolnišnico ne prinašate hrane. Vašim svojcem je v bolnišnici na voljo zadostna količina varno pripravljene hrane, jedilniki pa so prilagojeni potrebam oseb, ki so na zdravljenju. 

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)