Obiski pacientov v bolnišnici - obvestilo za svojce pacientov, hospitaliziranih v bolnišnici

Obiski pacientov v bolnišnici - Obvestilo za svojce pacientov, hospitaliziranih v bolnišnici

Obveščamo vas, da so v bolnišnici ponovno omogočeni obiski svojcev, in sicer od srede, 11. 5. 2022, dalje. Obiski pri pacientih so na oddelkih omogočeni enkrat tedensko.

Z namenom preprečevanja širjenja bolezni Covid-19 bodo obiski potekali pod prilagojenimi ukrepi. Svojci lahko prihajajo na obiske znotraj naslednjih terminov:

Oddelek

Čas namenjen obiskom

Oddelek za zdravljenje odvisnosti L1     Obiski zdravljencev so mogoči ob ponedeljkih med 12.00 – 13.00 in sobota med 17.00 - 18.00
Ženski sprejemni oddelek S2 Obiski pacientk so mogoči ob torkih in petkih med 16.00 – 17.00
Splošni moški oddelek L3 Obiski pacientov so mogoči ob četrtkih in ob nedeljah med 16.00 – 17.00
Sprejemni moški oddelek S3 Obiski pacientov so mogoči ob sredah in ob sobotah med 16.00 – 17.00
Gerontopsihiatrični oddelek L2 Obiski potekajo vsakodnevno med 15.00 – 17.30 uro, in sicer 1 oseba za pol ure po predhodnem dogovoru z oddelčnim zdravnikom (do 3 obiskovalci dnevno na intenzivni enoti).

Pomembne informacije ob obiskih

Obiske se omogoča vsem pacientom, in sicer en obiskovalec naenkrat (izjema so otroci).

Vsi obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT, kar izkažejo pri receptorski službi (izjemo predstavljajo otroci do 15. leta starosti, ki pogoja PCT ne potrebujejo izpolnjevati).

Obiski potekajo (glede na psihično stanje pacienta in dogovor z zdravnikom) v parku ali na oddelku bolnišnice. V kolikor prihajajo svojci na oddelek, je obisk omejen na 15 minut, svojci pa morajo dosledno uporabljati zaščitno masko (tip 2R ali FFP2).

 

Obvestilo svojcem glede prinašanje hrane

Svojce naprošamo, da v bolnišnico ne prinašate hrane. Vašim svojcem je v bolnišnici na voljo zadostna količina varno pripravljene hrane, jedilniki pa so prilagojeni potrebam oseb, ki so na zdravljenju.

Ob obiskih se dopušča prinašanje manjše količine živil, ki ne sodijo v skupino hitro pokvarljivih živil in jih ni potrebno hraniti v hladilniku ter jih vaši svojci lahko zaužijejo tekom obiska.

Pošiljanje hrane preko poštnih pošiljk ni ustrezno.

 

Hvala za razumevanje!

Idrija, 10. 05. 2022

Uprava bolnišnice

O bolnišnici

Ne spreglejte

PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA IDRIJA

Pot sv. Antona 49
5280 Idrija
Slovenija

Informacije

(od 6.00 do 22.00)

Pomoč v duševni stiski

(od 19.00 do 7.00)