ZA PACIENTE IN SVOJCE > PRVI STIK

Kontakt:

Psihiatrična bolnišnica Idrija

Pot sv. Antona 49, 5280 Idrija

Informacije:
(od 6.00 do 22.00):
T:
(0)5 37 34 400
F:
(0)5 37 73 651
E:
psihiatrija@pb-idrija.si

Pomoč v duševni stiski:
(od 19.00 do 7.00)
T:
(0)1 520 99 00

Prvi stik

Obisk osebnega zdravnika

Če ste zaskrbljeni glede lastnega duševnega zdravja ali duševnega zdravja vašega bližnjega, vam priporočamo, da se najprej obrnete na svojega osebnega zdravnika, ki se bo pogovoril o vaših težavah in opravil potrebne preiskave. Včasih lahko tudi telesne bolezni povzročajo težave na področju duševnega zdravja. Če bo vaš osebni zdravnik ocenil, da potrebujete psihiatrično ali psihološko pomoč, vam bo pomagal vzpostaviti stik z ustreznim strokovnjakom.

Neposreden stik s Psihiatrično bolnišnico Idrija

Če iz kateregakoli razloga ne morete zaupati svojih težav na področju duševnega zdravja svojemu osebnemu zdravniku, se lahko obrnete neposredno na osebje Psihiatrične bolnišnice Idrija. Svetujemo vam, da pokličete v eno od naših ambulant v Idriji, Spodnji Idriji, Logatcu, Postojni, Izoli ali Kopru. Telefonske številke ambulant za naročanje, ordinacijski čas in čakalne dobe najdete na tej povezavi. Na pregled v ambulanto vas bomo sprejeli tudi brez napotnice osebnega zdravnika.

V nujnih primerih

V nujnem primeru, posebej v primeru nenadnega ali hujšega poslabšanja duševnega stanja, zaradi katerega je lahko ogroženo vaše življenje ali življenje drugih, nemudoma obiščite dežurno ambulanto Psihiatrične bolnišnice Idrija, ki deluje neprekinjeno, 24 ur na dan, vse dni v letu.

V primeru, da obisk ambulante ni mogoč, se obrnite na najbližjo službo nujne medicinske pomoči ali pokličite tel. št. 112.